17310170_1468798036505793_7117941555733369574_o

WINNER SAN SIMON CUP 2017 – REGATA ZAKLJUČENA

Regata vseh regat za klaso optimist v San Simonu, ki je potekala od petka dne 10.02.2017 do nedelje dne 12.02.2017, je bila odvisna od narave in potrpežljivih organizatorjev.

Ko je že slabo kazalo, ker v petek  zaradi premočne Tramontane nismo šli na morje in je bilo v soboto premalo vetra, ker je burja prekmalu popustila in smo bili odvisni od rahlega Maistrala, ter smo po sedmih urah uspeli izpeljati samo dva plova v obeh skupinah in še napoved za nedeljo brezveterje, da bo regata regularna za slovenski kriterij, se je le zgodil preobrat.

Nedelja pa čisto brezvetrje. Obupano smo čakali in se tolažili, ko se je po radijski postaji zaslišalo: « veter 0, sunki 0 in smer 0«, nato pa se je oglasila kopenska ekipa in povedala, da je na boji v Piranu 1,4 m/s vetra in še bo rasel, kar skoraj  nismo upali verjeti. Toda veter iz zahoda je prišel in pihnil tudi preko 12 vozlov. Imeli smo veliko srečo. Ker smo se je zavedali, smo hitro in odgovorno začeli s štartnimi procedurami. Izpeljali smo tri kompletne plove in tako prišli do petih veljavnih, kar je pomenilo, da smo najslabšega posameznemu jadralcu lahko brisali in tako le dobili zmagovalce.

V nedeljo to niso bili edini zmagovalci. Imeli smo tudi zmagovalni klub, ki je na žrebanju zadel novega optimista Winner, in seveda še ekipo organizatorjev, ki smo uspešno izpeljali kriterijsko regato za Slovenijo in Madarsko, zmaga pa je bila ta regata tudi za najstarejši slovenski klub – Jadralni klub Ljubljana, saj je prvič v svoji dolgoletni zgodovini soorganiziral in izpeljal kriterijsko regato za optimiste.

Ob tem sporočilu se zahvaljujemo vsem sponzorjem, ŠD Piranu, JK Burji in seveda vsem članom in podpornim članom Jadralnega kluba Ljubljana in Jadralnega kluba Izola za nesebično popolno pomoč.

 

Predsednik JKL

Tomaž Virnik

 

Fotografija osebe Jadralni klub LJUBLJANA.

Nazaj na vrh