Jadralni klub LJUBLJANA

                                            organizator regat

 

Že kmalu smo v klubu ugotovili, da nikakor ne moremo samo sodelovati na tekmovanjih, temveč je naša dolžnost regate tudi organizirati.

Prva je bila na Zbiljah, leta 1955 za klubske jadrnice, nato pa predvsem za sloke. Sledi leta 1958 organizacija prvega prvenstva v razredu Zvezda in leta 1962 slovenskega prvenstva v razredu L-5. Od tedaj se ime JKL kot organizator regat na slovenskem morju in jezerih pojavlja vsako leto.

Bila so tudi leta ko smo organizirali po 8 regat. In prav je, da omenimo tudi tiste, ki so pri organizacijah prevzeli največ dela na svoja ramena: na začetku kar Mirko Bogič, Miha Štukelj, Miha Wohinz, Ivo Stančič, Edo Pirkmajer nato Hugon Czurda, Zvonko in Miran Trontelj, Stanko Ciglar, Stane Fele ter Ali Gašič, Libuša in Stane Logar, Bogo Kotnik, Mirko Velenderič, Tomaž Virnik st. in na koncu  Tomaž Virnik ml.. Brez njih tudi regat ne bi bilo, čeprav so jim pri organizaciji pomagali pogosto tudi drugi člani ali prijatelji kluba, predvsem pri postavitvi regatnega polja, prijavi tekmovanja, izračunih rezultatov in drugem delu. Med temi je gotovo, vsaj v zadnjih letih Lojze Babič nepogrešljiv.

Nazaj na vrh