Šavrinska regata

Memorial g. Mirka Bogića

Za regato, ki smo jo začeli v jadralne klubu LJUBLJANA organizirati leta 1975 in je vsako leto naša najbolj zanimiva regata, je ime izbral g. Mirko Bogić po pogorju slovenske Istre.

Od vsega začetka je bila osnovna ideja regate povezati vsa slovenska obmorska mesta, ter organizirati  dogodek, ki druži jadralce. Regata je namreč vsa leta postavljena kot navigacijska s startom v Piranu, etapnima ciljema in startoma v Izoli in Kopru ter zaključkom v Piranu. Organiziramo jo vedno v jeseni in na njej je doslej sodelovalo od 20 do 61 jadrnic.

Šavrinka je predvsem prireditev družabno – športnega značaja, kjer se na istem prostoru srečajo športni jadralci kot tudi ljubitelji morja ter jadranja. Zaradi navigacijskega regatnega polja je Šavrinska regata še posebej primerna za vse jadralce z različnimi izkušnjami. Tako imajo vsi jadralci možnost, da na tej regati zajadrajo  kar daje prireditvi še dodaten čar.

Kot organizator regate si želimo, da bo tudi letošnja že 50. regata nepozabna in da bo poleg športnih užitkov ponudila tudi možnost sklepanja novih znanstev  ter poslovnih vezi. Vabljeni ste tudi vsi, ki v tej prireditvi vidite poslovni izziv.

Vidimo se v soboto 07. septembra 2024 na slovenski obali na 50. ŠAVRINSKI regati.   savrinska_trasa

Tradicionalna trasa Šavrinske regate

Video v spomin g. Mirku Bogiću, starosti začetniku jadralstva na Slovenskem

OBJAVLJAMO RAZPIS 49. ŠAVRINSKE REGATE 2023

16.08.2023

Spoštovani ljubitelji jadranja in morja. Obveščamo Vas, da bomo tudi letos organizirali 49. ŠAVRINSKO REGATO za Pokal Slovenije. Regata je odprt...

Preberi več

OBJAVLJAMO NEURADNE REZULTATE 48.ŠAVRINSKE REGATE – MEMORIAL MIRKO BOGIĆ

06.09.2022

Na spodnjih povezavah rezultati 48.Šavrisnke regate – Memorial Mirko Bogić Rezultati PDF...

Preberi več

DOKUMETNI 48. ŠAVRISNKA REGATA 2022

30.08.2022

OBJAVLJAMO RAGATNA NAVODILA IN VPISNI LIST 48. ŠAVRINSKE REGATE 2022   Spoštovani ljubitelji jadranja in morja. Obveščamo Vas, da bo...

Preberi več

OBJAVLJAMO RAZPIS 48. ŠAVRINSKE REGATE 2022

08.08.2022

OBJAVLJAMO RAZPIS 48. ŠAVRINSKE REGATE 2022   Spoštovani ljubitelji jadranja in morja. Obveščamo Vas, da bomo tudi letos organiziral...

Preberi več

OBJAVLJAMO NEURADNE REZULTATE 47.ŠAVRINSKE REGATE – MEMORIAL MIRKO BOGIĆ

08.09.2021

Na spodnjih povezavah rezultati 47.Šavrisnke regate - Memorial Mirko Bogić OPEN razredi ORC skupno/razredi STARE BARKE ...

Preberi več

Na spodnjih povezavah boste našli prijavnico za 49.ŠAVRINSKO regato. Izpolnjeno prijavnico lahko pošljete na [email protected].

Prijavnica 49. Šavrinska regata

Pokrovitelji  49. Šavrinske regate

Brez sponzorjev, organizacije ŠAVRINSKE regate skoraj ne bi bilo mogoče izvesti v takem obsegu. Zato velik HVALA vsem donatorjem, sponzorjem in vsem tistim, ki na kakršen koli način s svojim trudom in delom v prostem času, pomagate klubu.

 Ta prostor je namenjen vsem pokroviteljem 45. Šavrinske regate

mcdonalds
Blanco
kava v kapsulah
LfQSgkfI
Benquick
PROEVENT
A-cosmos
genis_logo1
becks
Sailing point
Harvey Norman
telemach
optika planinsek lah
MZG
krumpak group
Marina Izola1

Rezultati regate na spodnji povezavi.

Rezultati OPEN in ORC 2023

Fotografije iz Šavrinskih regate ter podelitve priznaj in pogostitve se nahajajo na spodnji povezavi.

Fotografije Šavrinske regate

Pokrovitelji 49. ŠAVRINSKE regate

Nazaj na vrh