Kriterijska regata Zlato sidro

Kriterijska regata Zlato sidro od 31.3.2017 do 2.4.2017

 

Jadralni klub Ljubjana se je s skoraj celotno floto mladincev ponovno udeležil regate v San Simonu, ki jo je tokrat je organiziral Jadralni klub Olimpic iz Izole. V petek ni bilo možno izpeljati niti enega plova, ker ni bilo vetra niti za vzorec. Sobota ja bila malo drugačna, in sicer šele popoldne je zapihal zmeren veter. Regatno polje je bilo postavljeno pred Strunjanom. Pihalo je cca 4 bf, kar našim optimistom sicer ni predstavljalo težav, samo rezultati otrok so bili kar premešani. Pri laseristih 4.7 pa za prvo regato našima junakoma vsa čast. Dihala sta za ovratnik celi skupini enajstih.

Nedelja je prinesla ponovno brezvetrje, potem pa je regato rešil zahodnik z močjo 1-3 bf, kar je zahtevalo malo več taktike in znanja in tako so se, kot smo vajeni, po starem vrstnem redu razvrstili naši optimisti. Laserista pa sta začela že prehitevati druge kljub debitanstvu in pomanjkljivi opremi, ki bo naslednjič že nared.

 

Brez slabe vesti do drugih lahko pohvalimo organizatorja regate, ki je bil pod velikim pritiskom zaradi vremena, pa je kljub temu uspel spoštljivo, umirjeno in z veseljem urejati vse težave nas udeležencev. Še enkrat hvalaaa za lepo regato.

 

Ljubljana, dne 3. 4. 2017

Laser_JKL

Nazaj na vrh