Rezultati 43. ŠAVRINSKE regate

Slaba vremenska napoved ter nekaj dežnih kapelj ni prestrašila 34 jadrnic v razredu OPEN, ORC, STRARE BARKE ter 38 Optimistov in 12 Lasaristov, ki so se udeležili regate. Vremenske razmere so poskrbele, da so bili izvedeni vsi trije plovi ter dva plova v najmlajših razredih, ki so potekali v zahtevnih jadralskih pogojih. Oblačno vreme in spreminjanje smeri ter jakosti vetra sta zahtevala obilo koncentracije in znanja jadralcev.

V zahtevnih jadralskih razmerah se je najbolje znašla jadrnica Adriatic Europa z Dušanom Puhom za krmilom, sledila ji je jadrnica Megaenergija s France Matjažem ter kot tretje uvrščena jadrnica v absolutni razvrstitvi Scorpio 44 z Iztok Krumpakom. Tudi člani jadralnega kluba Ljubljana so posegli po številnih pokalih v posameznih razredih.

Podelitev v idiličnem okolju ob morju je ob hrani, pijači in kratki nevihti popestril spremljevalni program. Poleg prisluženih pokalov so bile vse jadrnice nagrajene z bogatimi nagradami pokroviteljev Šavrinske regate. Zahvala vsem članom kluba ter donatorjem, ki ste kakor koli pripomogli k izvedbi letošnje že 43.Šavrinske regate.

Ponovno se je pokazalo, da je Šavrinska regata prireditev družabno-športnega značaja, kjer se na istem prostoru srečajo športni jadralci vseh generacij kot tudi ljubitelji morja in jadranja.

Kot organizator vam obljubljamo, da bo tudi naslednja že 44. Šavrinska regata nekaj posebnega. Se vidimo še v večjem številu na naslednji 44. Šavrinski regati 1.9.2018.

Jadralni klub Ljubljana – od leta 1949

Rezultati OPEN

Rezultati ORC

Rezultati OLD TIMERJI

Rezultati Optimist- Lasar 4.7 

Fotografije 43. ŠAVRINSKE regate

43.ŠAVRINSKA regata 2017 JK Ljubljana_01 43.ŠAVRINSKA regata 2017 JK Ljubljana_07 43.ŠAVRINSKA regata 2017 JK Ljubljana_30 43.ŠAVRINSKA regata 2017 JK Ljubljana_40 43.ŠAVRINSKA regata 2017 JK Ljubljana_37

 

Nazaj na vrh