TEČAJ ZAČETNIŠKA REGATA

Začetniška regata je namenja vsem, ki so uspešno zaključili šolo jadranja v sklopu Jadralnega kluba Ljubljana in tiste, ki že imate izkušnje z jadranjem in želite doživeti pravo mero adrenalina ter se pomeriti tudi kot skipper in del posadke v regatnem jadranju. Začetniški tečaj regatnega jadranja poteka na treh enakih potovalnih jadrnicah Elan Express, ki nudijo obilo jadralskih užitkov in so zelo primerne za prve prave regatne občutke. Jadrnice so za ta namen opremljena z regatnimi jadri ter špinakerjem s tangunom.

145

Cilj začetniškega regatnega jadranja

Pridobiti izkušnje na vseh mestih na jadrnici od skipperja, flokista, taktika, boumena itd. Osvojiti dodatno znanje in vse potrebno kako se pripraviti in organizirati na sami jadrnici kadar se želimo udeležiti regate,

Trajanje tečaja: 2 dni / sobota in nedelja

Termini: trenutno ni novih terminov

Jadrnice: Elan Expres

Lokacija: Piran

11222322_947798661933587_567567696298026776_o

Program regatnega tečaja jadranja

Zbor vseh udeležencev ob 9.00 uri v Piranu pred pošto (na znani lokaciji). Prvi napotki in seznanitev z programom, določitev posameznikov po jadrnicah in priprava jadrnic na regato, namestili bomo jadra in vso drugo potrebno opremo. Pred prvim štartom regate bomo skupaj povadili nastavitve jader pri vožnji v veter, bok ali krmo. Opazovali bomo spremembe smeri in jakosti vetra ter ga ustrezno izkoriščali v svojo korist. Probali bomo štartno proceduro, da bomo pri prvi regati takoj ob štartu v boju za prvo mesto. Vadili bomo obrate v veter ter z vetrom, tako da med regato ne bomo izgubili dragocenih metrov.

V soboto bo izpeljano pet štartov z prvim predvidoma ob 12 uri in v nedeljo še trije štarti z prvim predvidoma ob 11 uri. Vse skupaj torej 8 posameznih štartov oz. plovov, tako se bo lahko vsa posadka na jadrnici poskusila v vseh nalogah tudi kot krmar.

Sobotni večer po izpeljanih petih plovih je namenjen za brifing, pogovor ter napotke za izboljšave. Zvečer ob 21 uri tudi skupna večerja in zabava pozno v noč.

V nedeljo so na vrsti zadnji trije plovi in zaključek regate. Podelitev priznan in pokali za najboljše ekipe.

Cena tečaja 179,00 EUR po osebi

Tečaj vsebuje:

– najem jadrnice za dva dni

– spremljevalni čoln dva dni

– spanje na jadrnici

– skupna večerja brez pijače v soboto

– organizacija regate, priznanja in pokale.

Prijave so možne na spletni strani ali preko emaila [email protected], dodatne informacije 031/771-201 Simon
BARCOLANA49

Nazaj na vrh