Trening podmladka JK Ljubljana

V soboto in nedeljo 19. in 20. marca smo imeli optimisti trening v Portorožu.

Vse se je začelo v soboto zjutraj z zbiranjem po Ljubljani. Po dolgotrajnem zbiranju in kratki vožnji smo prispeli v Portorož. Ker smo bili malo pozni, so nam udeleženci regate za razreda 420 in Flying Dutchman zasedli ves prostor za pripravo naših jader in jadrnic. Ko smo končno pripravili jadrnice, smo optimisti odšli na vodo. Jadrali smo približno pol ure, ko sta se nam pridružili Maja in Gaja na svojem prvem treningu z jadrnico razreda 420. Ta dan je pihal zahodni veter z močjo med 4 in 7 vozli. To je bilo tako ugodno, da sta Maja in Gaja uspeli prvič dvigniti tudi špinaker na 420.

V nedeljo je veter malo spremenil smer in za nekaj časa precej pojačal. Dosegel je hitrost do 14 vozlov. V tem močnejšem vetru sta Maja in Gaja uspeli prekucniti jadrnico, mi izkušeni optimisti pa smo se uspeli obdržati nad vodo. Ko je veter malo popustil, je trener tudi nam dovolil preizkusiti čare jadranja z večjo jadrnico. Z Aljažem sva zamenjala Majo in Gajo in odjadrala v klub. Bilo je odlično.

Med našim treningom sta bila Tanja in Marko regatna uradnika na regati za FD in 420, ki jo je organiziralo ŠD Piran. Če lahko verjamem očetu, sta svoje delo opravila zelo dobro.

V soboto zvečer smo žurirali, starci pa so nam težili. Kot vedno smo se tudi tokrat imeli zelo lepo. Komaj čakam na naslednji trening ali tekmo.

 

Mladi jadralec JKL-ja

JAKOB PEJOVIĆ

 

JKL_trening1JKL_trening

 

 

Nazaj na vrh