Utrinek našega tekmovalca

V četrtek 4.3.2016 smo se odpravili na tridnevno regato, ki je potekala v Portorožu. Prišli smo pozno ponoči, zaradi utrujenosti smo prespali kar na barki.

Ko smo se zbudili, smo pojedli zajtrk in se odpravili na regato. Ko smo prišli, smo se preoblekli in šli na vodo. Ni bilo vetra. Čakali in čakali smo, dokler ni vse skupaj odpadlo in odšli nazaj na kopno, kjer smo se preoblekli in odšli v Piran. Ko smo parkirali, smo se odpravili v klubsko hišo, kjer smo tudi prenočili.

Naslednji dan pa čisto drugačno vreme. Pihal je močan veter, zato se nismo udeležili regate in smo raje na samem trenirali, saj nimamo veliko znanja, kako jadrati v močnem vetru. Vsi so se prevračali, a jaz in še nekaj drugih ni šlo na vodo, ker jih je bilo strah ali pa so padli kar iz pomola in jih je preveč zeblo, da bi šli na vodo. Zaključili smo okoli dveh popoldan in se odpravili v Piran. V klubski hiši smo bili, dokler ni okoli 21:00 zapiskalo, da je voda prestopila breg in da morajo ribiči iti pogledat svoje čolne, če je z njimi vse v redu. Seveda smo šli tudi mi ven pogledat morje, ki je preplavilo obalo. Nato smo šli spat.

Zjutraj smo se zbudili in odšli v Portorož. Tam smo videli, da je vse optimiste veter vrgel po tleh, tako da smo imeli veliko dela z pospravljanjem in čiščenjem preden smo odšli na vodo. Nato smo končno lahko odšli jadrat.

Skozi cel dan smo opravili kar nekaj plovov, nato smo odšli noter in tako se je regata zaključila. V Ljubljano smo se vrnili utrujeni, a zadovoljni.

Tekmovalec JK Ljubljana na Optimistu

JURE BARL

otroci2neimenovano

Nazaj na vrh