Zaključek jadralne sezone članov JK Ljubljana

 

Predzadnji vikend v oktobru je bil zelo aktiven za člane jadralnega kluba LJUBLJANA. V Piranskem zalivu je pod organizacijo YC Portorož potekala Zaključna regata 2015-Memorial Franci Stres. Z Zaključno regato se je končala tudi serija osmih regat za letošnji Pokal Slovenije 2015.
Minuli konec tedna se je v Portorožu v organizaciji JK Pirat odvijal tudi četrta regata Halloween za optimiste, na kateri so slavili slovenski jadralci. Poleg vsega pa je potekalo še ORC odprto državno prvenstvo Slovenije 2015.

V rahlem jugozahodniku ter soncem, ki je ozračje segrelo vse do 18 °C, se je na regatno polje Zaključne regate v obliki trikotnika, podalo 29 posadk med njimi tudi lepo število klubskih jadrnic ter članov Jadralnega kluba Ljubljana.

Absolutni zmagovalci regate in prvo mesto je pripadlo posadki na jadrnici VELIKI VIHARNIK s krmarjem PUH Dušanom (JK Pirat Portorož). Drugo mesto je pripadlo jadrnici MEGAENERGIJA s krmarjem Uroš Zvan, (JK Skipper Maribor) in tretje uvrščena jadrnica v absolutni razvrstitvi GENERALI s krmarjem Samo Zvan (JD Mariborcanka) .

Treba je omeniti, da je regata služila tudi kot regatni krst tečajnikov Jadralnega kluba LJUBLJANA, ter so s tem dejanjem uspešno zaključili jadralni tečaj.

Posebne nagrade za udeležbo na vseh regatah Pokala Slovenije so prejele posadke sedmih jadrnic.
Ne dvomimo, da je sekcija za velike jadrnice že dodobra zavihala rokave in pripravila predloge, ki bodo regatno jadranje popeljali do večje udeležbe.

Ne smemo pozabiti na dobro jadranje vseh ekip in jadrnic JK Ljubljana na Zaključni regati, ter tekom celega leta v OPEN in ORC razredih. Prav tako so mladinci JK Ljubljana dokazali tekom leta, da se lahko enakovredno kosajo z ostalimi bolj treniranimi in izkušenimi jadralci iz obalnih klubov.

Rezultati Zaključne regate 2015

zakljucna regata 2015_1

zakljucna regata 2015

Foto: Suzana Jukić / YC Portorož

Pokal Slovenije 2015

Rezutati OPEN 2015

Rezutati ORC 2015

Vir: Jadralna zveza Slovenije

 

Nazaj na vrh