Zaključek sezone JKL Optimistov 2016

Martinova regata ŠD Piran v so-organizaciji JKL.

 

Letos je bila Martinova regata v duhu zaključka sezone v mladinskem jadranju tako za naš klub kot ŠD Piran. V soboto nismo imeli sreče z vetrom, že zbudili smo se v deževno jutro in blago burjo, sledil je preobrat v jugo in konec vetra za zadnjo soboto v novembru. Naših pet mladincev se je kar dobro vživelo v dogodke brez ene same izpeljane regate v  celem dnevu v sicer dokaj toplem dnevu, voda je imela namreč 18° C zrak pa kar cca 21°C. Po celem dnevu čakanja je sledilo pospravljanje optimistov in evrop, nato pa kot običajno vedno dobro gostoljubje Morganovega kluba čevapčiči na žaru … J!

Nedelja dne 27. 11. 2016 ob 11:00 uri se je začela bolj obetavno. Jugo je pihal z močjo 7 vozlov, kar je bilo potrebno hitro izkoristiti, zato smo hiteli vsi na sredino Piranskega zaliva, da bi izpeljali tri plove in bo s tem regata veljavna…. JKL Vesna s Tanjo, Markom in Davidom se je zasidrala, omenjeni regatni uradniki so začeli štartno proceduro za evrope in start je uspel. Nadaljevali so z optimisti. Dvignjen je bil prvi ponavljač, začeli so ponovno in … sledil je kodeks. Za nameček je veter padel pod tri vozle in kot, da je vse proti njim, tako vse do 13:30 ure. Nato so se končno vrnili  jutranji pogoji in speljali so še dva regularna plova za evrope in dva za optimiste.

Uvrstitve naših junakinj in junakov so bili vzpodbudne in lepa popotnica za novo sezono, saj so posamezniki prišli v cilj pod 15 mestom od 90 udeležencev. V našem klubu je nato sledilo pospravljanje vseh plovil mladinskega pogona, ki so bili nato s tremi prikolicami pripeljani v Ljubljano.

Zdaj mi pa še dovolite in  prosim preberite še teh par besed z eno mislijo: hvala starši, hvala otroci in hvala Jadralnemu klubu Ljubljana, da smo imeli možnost združiti moči in tako v pretekli sezoni napredovati v tako lepem športu in seveda se pri tem imeti res zelo lepo.

Tomaž Virnik

unnamed

 

 

Nazaj na vrh