Jadralna literatura jkl-ja

Velik prispevek ljubljanskih jadralcev pa je gotovo tudi jadralska literatura. Poleg tega, da smo s prspevki sodelovali v slovenskih navtičnih revijah in dnevnem tisku, smo v klubu pripravili včasih pa tudi izdali vrsto publikacij.

Kot prvega smo leta 1971 izdali priročnik s snovjo za izpite za voditelja čolna. Te priročnike smo izdali kot ponatis še leta 1977, nato v založbi Zveze organizacij za tehnično klulturo Slovenije leta 1985.

Samostojno publikacijo NAVTIKA sta izdala tudi Štoka in Kožuh leta 1975. Leta 1985 je Zotks izdal Bogličev IZBOR SIDRIŠČ  in leta 1987 SKICE VREMENA (Petkovšek, Trontelj).

Jure Šterk je napisal kar tri knjige: Leta 1985 RULETA NA ATLANTIKU, leta 1989 NEVARNA IGRA in leta 1996 V NAROČJU VETRA. JKL je leta 1991 izdal tudi izbor Bogičevih JADRALSKIH DNEVNIKOV.

Polega naštetega pa smo od leta 1979 redno, vsako leto, izdali tudi BILTEN JKL, v katerem smo objavili razpise na regate in natisnili rezultate regat minule sezone. Med temi pa niso bile samo rezultati naših regat, temveč tudi regate nekaterih drugih slovenskih klubov (Jahtni klub Portorož, Jadralni klub Burja iz Izole, Brodarsko društvo Sidro iz Maribora). Ne nazadnje lahko omenimo tudi Mušičevo MELODIJO VETRA, saj je tudi on dolgoletni član našega kluba. Ob 50 letnici delovanja je izšla tudi leta 1999 publikacija v vezani obliki, v kateri je opisano pestro delovanje prvih 50 let delovanja kluba.

unnamed3

Bogata zbirka publikacij članov JKL (fotografija M.Trontelj)

2

Vsako leto od 1979 do leta 1999 smo izdajali regatni bilten (fotografija M.Trontelj)

Nazaj na vrh